Pon - Pet09h - 17h
AdresaBraće Radovanović 19, Vračar, Beograd
Društvene mreže

Već u decembru prosečna plata 500eur

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da očekuje da će već u decembru prosečna plata biti iznad 500 EUR. On je u intervjuu za Blic rekao da će povećanje u javnom sektoru uslediti od novembarske plate, koja se isplaćuje u decembru.

– Trenutno su razgovori sa MMF u toku, a ohrabruje nas suficit u budžetu koji je u avgustu iznosio 46,6 milijardi dinara – rekao je Mali.

On je istakao da prema najavama predsednika Vućića, najveće povećanje dobiće medicinski radnici, sestre, a zatim doktori, a povećanje će prosečno biti veće od 6%. Takođe od sledeće godine preduzeća će moći da daju povećanje od dodatnih 5%, jer se ukida Zakon o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata.

Mali najavljuje i da će svi penzioneri dobit povećanje od pet do 5,5%, i to prema “švajcarskom” modelu.
– U narednim nedeljama znaćemo koliko će tačno povećanje iznosti, reč je o sistemskom rešenju. Mislim da je to najpravedniji model, jer se indeksacija vrši svake godine, a visina penzija zavisi od toga kolika je stopa inflacije i koliko su porasle plate – kaže Mali.
Ponovio je i da će oko 1. decembra svi penzioneri dobiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, a povećanje će uslediti od 1. januara iduće godine.
U budžetu za narednu godinu će, kako kaže, naglasak biti na javnim investicijama i u tu svrhu će biti izdvojeno 250 milijardi dinara.
Za iduću godinu projektovani privredni rast je 4%, a rast ukupnih investicija očekuje se da bude 9,2%, dok se očekuje da nezaposlenost padne na jednocifren broj.
Kada su u pitanju ponude za Komercijanu banku kaže da ne moze jos da govori o imenima, ali da je reč o tri banke među kojima je i jedna domaća.

O AGENCIJIKruna Sistem
Naša vizija je da efikasno i efektivno ostvarujemo svoju ulogu u datom sitemu privređivanja i tako postanemo lider u oblasti pružanja računovodstvenih usluga.
KAKO NAS PRONAĆI?Kruna Sistem
https://krunasistem.rs/wp-content/uploads/2020/10/logokrunacrveni-300x213-1.png
PIŠITE NAM I PREKO Društvenih mreža
Zbog lakše i brže komunikacije i lakšeg prepoznavanja nas kao nekoga ko je lider u svom poslu, olakšali smo Vam pristupo preko društvenih mreža.
O AGENCIJIKruna Sistem
Naša vizija je da efikasno i efektivno ostvarujemo svoju ulogu u datom sitemu privređivanja i tako postanemo lider u oblasti pružanja računovodstvenih usluga.
Kako nas pronaći?Adresa
Adresa
https://krunasistem.rs/wp-content/uploads/2020/10/logokrunacrveni-300x213-1.png
Pišite nam i prekoDruštvenih mreža
Zbog lakše i brže komunikacije i lakšeg prepoznavanja nas kao nekoga ko je lider u svom poslu, olakšali smo Vam pristup preko društvenih mreža.

Copyright by @ 381 Dizajn. Sva prava zadržana.

Copyright by @ 381 Dizajn. Sva prava zadržana.