Pon - Pet09h - 17h
AdresaBraće Radovanović 19, Vračar, Beograd
Društvene mreže

Naknada troškova prevoza zaposlenima za dolazak i odlazak na posao

Prema mišljenju poreskih savetnika, Mišljenje MF nikako ne može da posluži kao osnov osporavanja postupanja skoro svih poslodavaca u pogledu načina dokumentovanja troškova u prethodnom periodu, kao i onih koji nastave sa tom praksom u budućem periodu. Polazeći od toga da već postoje ranije izdata mišljenja MF u kojima je kao primer dokumentovanja troškova naveden spisak zaposlenih, mišljenja smo da poslodavci mogu da odluče da i dalje primenjuju dosadašnju praksu. U vezi s tim ukazujemo da mišljenja organa državne uprave nemaju datum stupanja na snagu ili datum početka primene jer nisu opšti pravni akti već predstavljaju (običan) odgovor državnih službenika na pitanje zainteresovanog lica. Mišljenja, istina, imaju broj i datum, ali to najčešće nije čak ni dan njihovog potpisivanja, već datum kada su stručne službe obradile zahtev, tj. napisale odgovor (potpisivanje svakako sledi tek nakon toga). Mišljenje je izdato u datom trenutku zato što je neko fizičko ili pravno lice baš tada poslalo zahtev za mišljenje. Mišljenje se odnosi na primenu konkretne odredbe zakona, što bi trebalo da znači da se odnosi na čitav period od početka važenja konkretne odredbe, nezavisno od toga kada je mišljenje izdato. Pojedini poslodavci koji hoće da primene Mišljenje MF, a s druge strane žele da isplate naknadu troškova prevoza u visini cene mesečne prevozne karte u javnom saobraćaju direktno na račun zaposlenih (nezavisno od oblika prevoza koji zaposleni koriste), i pritom ne žele da gube resurse na prikupljanje računa povodom ove isplate, mogu da primene ovaj poreski tretman; on podrazumeva da se iznos do visine cene mesečne prevozne karte u javnom saobraćaju može smatrati naknadom troška u smislu Zakona o radu, koja, zbog toga što nije dokumentovana, podleže obavezi plaćanja poreza na zaradu, bez obaveze plaćanja doprinosa.

O AGENCIJIKruna Sistem
Naša vizija je da efikasno i efektivno ostvarujemo svoju ulogu u datom sitemu privređivanja i tako postanemo lider u oblasti pružanja računovodstvenih usluga.
KAKO NAS PRONAĆI?Kruna Sistem
https://krunasistem.rs/wp-content/uploads/2020/10/logokrunacrveni-300x213-1.png
PIŠITE NAM I PREKO Društvenih mreža
Zbog lakše i brže komunikacije i lakšeg prepoznavanja nas kao nekoga ko je lider u svom poslu, olakšali smo Vam pristupo preko društvenih mreža.
O AGENCIJIKruna Sistem
Naša vizija je da efikasno i efektivno ostvarujemo svoju ulogu u datom sitemu privređivanja i tako postanemo lider u oblasti pružanja računovodstvenih usluga.
Kako nas pronaći?Adresa
Adresa
https://krunasistem.rs/wp-content/uploads/2020/10/logokrunacrveni-300x213-1.png
Pišite nam i prekoDruštvenih mreža
Zbog lakše i brže komunikacije i lakšeg prepoznavanja nas kao nekoga ko je lider u svom poslu, olakšali smo Vam pristup preko društvenih mreža.

Copyright by @ 381 Dizajn. Sva prava zadržana.

Copyright by @ 381 Dizajn. Sva prava zadržana.